Mr. Gay Finland 2014 on Peter Linden!


Voittajakolmikko: 2. perintöprinssi Ismo Poutiainen, Mr. Gay Finland 2014 Peter Linden ja 1. perintöprinssi Tomi Lappi

Mr. Gay Finland 2014 on 29-vuotias valokuvausalan yrittäjä, Peter Linden Turusta. Nykyisin Peter asuu Helsingissä poikaystävänsä sekä pariskunnan koirien kassa. 

- Toivoisin että kaikki olisivat rehellisiä itselleen ja toisilleen. Maailmassa ei ole koskaan liikaa rakkautta, summaa vastavalittu Mr. Gay Finland 2014 Peter Linden.

Täysin uudistettu Mr. Gay Finland -kilpailu sai ensimmäisen kerran myös perintöprinssit: 1. perintöprinssi on 23-vuotias Tomi Lappi, ja 31-vuotias Ismo Poutiainen valittiin 2. perintöprinssiksi. Yleisön suosikiksi erittäin tiukan tekstiviestiäänestyksen perusteella valittiin 22-vuotias Mikko Wivolin.

Vuoden 2014 Mr. Gay Finlandin valitsivat Viidakon tähtösistäkin tuttu kauneuskuningatar Tiina Jylhä, supermalli ja laulaja Martina Aitolehti, dragkuningatar ja radiojuontaja Jarkko Valtee, Salattujen elämien "Larina" tunnettu näyttelijä Ronny Roslöf sekä vuoden 2013 Mr. Gay Finland Aleks Vehkala. Kilpailun päätuomarina toimi tv-moguli Mikko Silvennoinen.

- Kisa oli tänä vuonna tasokkaampi kuin koskaan aiemmin. Tuomaristo valitsi voittajaksi Peterin, sillä hän on valmis esikuva nuorille. Esikuvat ovat homouden käsittelyssä tärkeitä. Peterin ulostulotarina kosketti tuomaristoa ja tulee koskettamaan myös Suomen kansaa. Peterillä on sanottavaa ja lisäksi hän on syötävän komea, tuomariston puheenjohtaja Mikko Silvennoinen tiivistää. 

Uudistunut kilpailu käytiin torstaina 26.6. ravintola dtm:ssä, jonne saapui valtaisa joukko yleisöä. Juontajana toimi ToosaTV:stä tuttu säihkyvän upea rääväsuu Cristal Snow ja illan aikana nähtiin myös yllätysesiintyjä laulaja Krista Siegfrids, joka lauloi Euroviisuedustuskappaleensa Marry Me! Finaaliin osallistui kymmenen ehdokasta: Eeli Asiala (Alavus), Ismo Poutiainen (Tampere), Jonas Kauppinen (Helsinki), Matti Hyvönen (Tallinna), Mikael Leppänen (Helsinki), Mikko Wivolin (Vantaa), Mio Mäkinen (Tampere), Peter Linden (Helsinki), Stefan Eklöf (Helsinki) ja Tomi Lappi (Helsinki).

Vastavalittu Mr. Gay Finland 2014 seurueineen osallistuu lauantaina 28.6. järjestettävään Pride-kulkueeseen omalla MGF-rekallaan. Elokuussa Peter Linden edustaa Suomea Mr. Gay World -kilpailussa Roomassa.

Mr. Gay Finland on Helsinki Pride -viikolla järjestettävä kilpailu, jossa valitaan vuodeksi Suomen fiksuin ja komein homomies toimimaan hyvän tahdon lähettiläänä sekä esikuvana suomalaisille seksuaalivähemmistöille. Tarkoituksena on edistää homomiesten yhteisöllisyyttä ja seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoisuutta, sekä tukea ylpeyttä olla avoimesti oma itsensä. Mr. Gay Finland on hyväntekeväisyyttä, ja kilpailu tukee vuosittain vaihtuvaa hyväntekeväisyyskohdetta. Aikaisempina vuosina lahjoitus on osoitettu Amnestyn HLBTI-ryhmälle, North Pride -tapahtumalle, Helsinki Pride -kaupunkifestivaalille ja Hiv-tukikeskukselle. Mr. Gay Finland -organisaatio ymmärtää, että homojen asema yhteiskunnassamme on parantunut todella paljon, mutta sukupuolivähemmistöt kokevat vielä monin tavoin voimakasta syrjintää. Vuoden 2014 hyväntekeväisyyskohde on Setan Transtukipiste, joka juhlii tänä vuonna 20 vuotta kestänyttä toimintaansa.

Mr. Gay Finland 2014 -kilpailua ovat tukemassa a.k.a Luova, aussieBum, Champagne Lanson, 
Frakkipalvelu NAM, Lufthansa, Qruiser, ranneliike.net, Sebastian Professional, kauneushoitola Ville Äikäs sekä dtm. 

 

Mr. Gay Finland 2014
Peter Linden

 

1. perintöprinssi
Tomi Lappi

2. perintöprinssi
Ismo Poutiainen

 

Yleisön suosikki
Mikko Wivolin

Yleisön suosikiksi erittäin tiukan tekstiviestiäänestyksen perusteella valittiin 22-vuotias Mikko Wivolin.